Léčebné vlastnosti včelího záření
Upozornění
- Při užívání ozářených produktů může dojít ke snížení účinků preparátů na snižování krevního tlaku a u těch, kteří tyto preparáty na tlak berou dlouhodobě, může dojít k vzestupu krevního tlaku.
- U lidí, kteří preparáty na tlak neužívají vůbec a mají přitom zvýšený krevní tlak, dochází k jeho úpravě na normální stav.
- Ti, kdo dlouhodobě užívají Brufein proti bolesti páteře, mohou pozorovat zvýšenou bolest a menší účinek analgetika při pití ozářené vody.
Fyzikální podstata
Včely vyzařují vlastní druh záření, které vzniká při jejich činnosti v úle. Tohoto záření využívají při sterilizaci celého úlu od choroboplodných zárodků a zároveň s ním udržují med v plástech ve stabilní konzistenci. Ztuhne-li med v plástech uložených mimo úl, můžeme ho opět zkapalnit vložením do úlu.
Podstata spočívá v posunutí molekul vody i ostatních, na toto záření citlivých látek (např. molekula vody má úhel spojení atomů mezi H-O-H 120°, zářením dojde ke změně úhlu třeba na 108°). Tato skutečnost způsobí změnu vlastností chemických látek, které působí na člověka (např. je jiná propustnost buněčné stěny látky normální a ozářené).
Horní cesty dýchací
Dýchání vzduchu hadičkou přímo z úlu, zvláště v zimních měsících, pomáhá zvýšit odolnost a léčit chronické záněty zvláště u dětí.
Záření
Celkově podporuje zdraví a vitalitu organizmu.
Cukrovka
Po půlročním užívání ozářené vody klesá, při stejné životosprávě, hodnota GTT o 2/3.
Pití ozářené včelí vody
Může dojít k útlumu bolesti hlavy a kloubů při a po borelióze. Mohou se lépe hojit bércové vředy. Mizí zažívací potíže a revmatické bolesti. Může dojít i k odstranění dalších potíží.
Živé prostředí
Dnešní člověk se pohybuje v prostředí mrtvých a umělých materiálů, konzumuje umrtvenou a sterilizovanou potravu. Vzniká tak nedostatek komponentů nechemické povahy (fyzikální), který je trvale stresovým činitelem a jedním z původců civilizačních chorob.
Smyslové vlastnosti
- Ozářená voda je perlivá, v krku při pití mírně pálí. U dna se shromažďuje bílý zákal dusičnanů a těžkých minerálů, který se odlévá pryč.
- Ozářené masti a pleťové krémy jsou lépe vstřebatelné pokožkou a tím se zvyšuje i jejich účinek.
- Ozařovat se dá prakticky vše, v čem je vázáno i malé množství vody. Například takto ozářené pivo má daleko hořčí chuť než předtím, víno je zase kyselejší chuti. Pokud se v blízkosti zdroje záření ponechá otevřená minerální voda po dobu jednoho roku, můžeme tuto vodu pít bez obav, že by byla zkažená.
- Tyto vlastnosti přetrvávají až 3 týdny po ozáření. Potom je nutné ozáření opakovat.
- Výrazné účinky lze pozorovat při pitý více jak 1 litru vody denně.
- Ozařovat lze i potraviny.
Obklad ze včelího plástu
- Výborné výsledky jsou při bolestech hlavy způsobené neorganickou příčinou pozorovatelné po 15 minutách.
- Stejný účinek je i na bolesti žaludku při žaludečních vředech. Podmínka je stálé nošení obkladů.
Příprava obkladu - vyřezané včelí dílo vyndané z úlu se obalí igelitovou fólií a přiloží se na bolavé místo. Po dobu 2 dnů se záření postupně uvolňuje z vosku do okolí, do vzdálenosti asi 20 cm. Potom je nutné ozáření plástu včelami zopakovat.
Obklady je vhodné vkládat na noc do postele pod postiženého.